Benytter ikke fleksibiliteten

Bergensavisen 28. august 2011:
Lokalpolitikere fra Høyre og FRP ønsker en mer fleksibel arbeidsmiljølov, men de samme politikerne utnytter ikke de mulighetene som finnes.
Det viser tall fra Norgesbarometeret som har undersøkt hva landets lokale folkevalgte mener om arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Over nitti prosent av høyrepartienes kommunepolitikere vil ha mer fleksible ordninger for arbeidstid, men de samme politikerne ser altså ikke mulighetene.

Frp topper denne statistikken. 36 prosent av partiets kommunepolitikere svarer at de ikke, eller bare i svært liten grad utnytter dagens fleksibilitet i loven.
En bekreftelse
– Dette bekrefter det vi har trodd. Høyre og Frp anklager fagorganisasjoner for å være rigide og lite fleksible, men mulighetene som finnes i dagens lovverk brukes ikke. Hvorfor gjør de ikke det før de roper på lovendring, spør leder Lisbeth Normann i Sykepleierforbundet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakgrunnen er regjeringens arbeidslivsmelding som fredag ble presentert. Her gjorde regjeringen det klart at dagens arbeidstidsordninger står fast. Lovverket er fleksibelt nok som det er, var beskjeden fra arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

– Det er viktig for ansattes helse, og dermed kvaliteten i helse- og omsorgstjenesten, at arbeidsmiljøloven ikke svekkes, sier lederen for forbundet som har bestilt undersøkelsen.

Les mer i Bergensavisen her.

Postet i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Informasjon og bestilling

Kontakt
For mer informasjon om våre produkter og tjenester, kontakt oss:

Øystein H. S. Moen
telefon: 900 10 869
om@norgesbarometeret.no